TiltViewer requires JavaScript and the latest Flash player. Get Flash here.
Programajánló

Minden évszak rejteget valami meglepetést a tarsolyában. A téli sportokat kedvelõk síelhetnek, szánkózhatnak, hószánozhatnak a romantikát kedvelõk pedig szánozhatnak lovaskocsin és gyönyörködhetnek a gyémánt csillogású hóban. A nyár fürdõzési, csónakozási, napozási lehetõséget ad a fenyvesekkel koronázott közeli gyûjtõtónál. Az átmeneti évszakok horgászásra, szekerezésre, quadozásra, lovaglásra, vadászatra csalogatnak. 

Megismerheti a környékbeli tájakat, az elragadó kis székely falvakat, kultúrájukat, népszokásaikat és a vidám kedélyû székely góbékat. A gyalogtúrák kedvelõit a Madarasi Hargita ormai várják, ahol „ Istenhez hiszi magát közel a természet nagyszerûsége által meghatott, a világ semmiségei fölé emelkedett ember” (Orbán Balázs).  

Könnyen megközelíthetõk Székelyföld természeti szépségei és nevezetességei:

Zeteváralja-Zetelaki-víztározó:
Meleg, napsütéses idõszakban ajánljuk mint fürdõzési, napozási lehetõséget. A nyár fürdõzési, csónakozási, napozási lehetõséget ad a fenyvesekkel koronázott közeli gyüjtõtónál. Az átmeneti évszakok horgászásra, szekerezésre, lovaglásra, vadak megfigyelésére, vadászatra (medve, vaddisznó, szarvas) csalogatnak.

Farkaslaka-Korond-Parajd-Szováta:
A magyar irodalom kis zarándokhelyén, Farkaslakán, Tamási Áron szüloháza és sír halma tekinthetõ meg. Korondon, kerámia-, népmûvészeti tárgyakat csodálhat, vásárolhat és felüdülhet Parajd valamint Szováta gyógyhatású, sós vizû tavaiban.

Székelyudvarhely-Székelykeresztúr-Segesvár:
A Nagy-Küküllõ menti falvakat és városokat ismerheti meg a mû emlékeivel.

Gyergyószárhegy-Gyergyószentmiklós-Gyilkos-tó-Békás-szoros:
E vidék lenyûgözõ látványosságával és változatosságával, felejthetetlen élményt nyújt, melyet minden Erdélybe utazónak látnia kell. Itt gyönyörködhet Bethlen Gábor gyerekkorának színhelyével, a Lázár-kastély reneszánsz szépségével, a Nagy-Hagymás sziklatornyával, az Egyeskõvel és a Keleti-Kárpátok legendástörténetû torlasz tavával a Gyilkos-tóval. Folytatásképpen a Békás-patak, sziklaormok szegélyezte szorosában csodálhatja a természet nagyságát.

Csíkszereda-Tusnád-Szent Anna-tó:
Körös-körül fenyvesek koszorúzta hegyek aljában csillog, Erdély ékszere, a Szent Anna-tó. Délkelet-Európa egyedüli épen maradt vulkáni krátertava, amely Kárpátok kialakulásával összefüggõ erõteljes vulkáni tevékenység eredménye.

Csíkszereda-Sepsiszentgyörgy-Brassó:
Csíkszeredában a Mikóvárat, Sepsi szentgyörgyön 1848-49-es szabadságharc színhelyét látogat hatják. Nagyszerû látványtad a brassói Fekete-templom a gótikusszépségével.

Csíkszereda-Csíksomlyó-Gyímesek:
1567 óta a pünkösdi zarándoklatok helye Csíksomlyó, melynek központjában a Napba öltözött Asszonyt ábrázoló kegyszobor áll. A Gyímesekben a csángók népszokásaival, kultúrájával ismerkedhetnek meg.

 
created by: lokopi WEB